:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2020   13:11

0

149

U nastavku dijloga Beograda i Prištine o implementaciji sporazuma

Na predstojećem sastanku u Briselu u okviru nastavka političkog dijaloga Beograda i Prištine biće reči o već postugnutim sporazumima i njihovoj implementaciji, ali i o vremenskim rokovima za postizanje konačnog dogovora.

To kaže Jeta Krasnići iz Kosovskog demokratskog instituta, koja je za "Kosovo online" rekla da bi u okviru nastavka dijaloga trebalo da se utvrde i nove teme o kojima će se raspravljati, poput pitanja rešavanja sudbine nestalih lica.

- Ono što smo čuli od specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka je da su obe strane bile konstruktivne - rekla je Krasnići.

Ona navodi i da je delegacija Priština, na čelu sa Avdulahom Hotijem tokom ovonedeljnih sastanaka pokazala doslednost i principijelnost u svojim stavovima.

- Hoti je izneo niz principa, na kojima se zasnivaju stavovi kosovske delegacije, a neki od njih su da se neće raspravljati o teritorijalnom integritetu Kosova i da sporazum sa Srbijom mora biti u skladu sa Ustavom Kosova. Ono što vidimo do sada je da je delegacija Kosova principijelna - ocenila je Krasnići.

Izvor: Танјуг

KiMKrasnićidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva