U Nišu od danas oštrije mere u borbi protiv korone

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 11, 2020   17:52

0

10

U Nišu od danas oštrije mere u borbi protiv korone

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša doneo je 21 preventivnu meru u borbi protiv virusa korona, koje od danas stupaju na snagu, a koje se između ostalog odnose na obavezno korišćenje maski u zatvorenim prostorijama, ograničavanje okupljanja do 20 ljudi, te na zabranu rada spa i velnes centara.

 

Svako je u obavezi i da drži fizičku distancu od dva metra, a u prodavnicama i na bazenima dozvoljen je boravak jedne osobe na četiri kvadratna metra, dok je zabranjen rad zatvorenih bazena, osim u svrhu treninga sportista, pri čemu je takođe ograničen njihov broj, preneli su danas mediji.
Kako je navedeno u naredbi niškog Štaba, na prodajnim, ugostiteljskim i drugim objektima i površinama gde je broj korisnika ograničen, obavezno je da informacija o površini i maksimalnom broju istovremenih korisnika bude istaknuta i jasno uočljiva na ulazu.
Takođe, skraćuje se radno vreme ugostiteljskih i trgovinskih objekata, a rad kozmetičkih i frizerskih salona, salona lepote, fitnes centara i teretana obavezno je organizovati u skladu sa merama zaštite.
U naredbi je navedeno i da će za svaki prekršaj, biti zabranjen rad ugostiteljskih, prodajnih i drugih objekata, na sedam dana.
Dodaje se da će se o sprovođenju mera starati komunalna policija, inspekcijski i drugi zakonom zaduženi organi.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva