:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 11, 2019   17:53

0

242

U Novom Sadu skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije", transparent "1 od 5 miliona" ispred bine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se građanima u okviru kampanje "Budućnost Srbije" danas u Novom Sadu, na Trgu Slobode. Članovi pokreta "1 od 5 miliona" raširili su oko podne transparent na kom pozivaju na sutrašnji protest u Beogradu. Transparent je bio raširen tačno ispred bine na kojoj treba da se održi skup.

Osim predsednika Vučića, na skupu koji će početi u 18 sati govoriće i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, najavila je Pres služba predsednika.

Nepunih sat vremena uoči početka skupa, veliki broj građana je već na Trgu slobode i ispred hale Spens.

Mnogi od njih nose transparente poput "Aco, Beočin te voli", kojima se "identifikuju" iz kojih sve mesta dolaze, a ispred Spensa ima i zastava Srbije, sa ispisanom porukom "Vučiću Srbine".

Novi Sad danas popodne podseća na poslednji predizborni skup vladajuće stranke, koji je okupio, kako je ovih dana podsetio potpredsednik pokrajinske skupštine Damir Zobenica, preko 30.000 ljudi.

Grupe građana slivaju se iz svih okolnih ulica, u užem i širem centru grada, ka Spensu, odakle kolona ide ka centralnom gradskom Trgu slobode.

Na čelu kolone nosili su transparente na kojima piše "Novi Sad za Vučića" i "Novi Sad uz Vučića".

Skup, koji obezbeđuje dosta policije, prvobitno je bio najavljen za petak, 12. aprila, ali je pomeren za dan ranije da se ne bi podudario sa skupom opozicije.

Skup je, na instagram nalogu "buducnostsrbijeav", najavio i sam predsednik, a ispod fotografije, na kojoj su navedeni mesto i vreme skupa, napisao:

"Hvala na prilici da budućnost Srbije gradimo zajedno".

Izvor: Танјуг, RTV

Budućnost SrbijeNovi SadVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva