:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Oktobar 17, 2021   12:11

0

106

U opštini Gračanica do 11 sati glasalo 13,11% glasača, glasanje protiče regularno

Prema podacima Centralne izborne komisije na teritoriji opštine Gračanica od upisanih 20 671 birača, svoje glasačko pravo do 11 sati obavilo je 2 582 graćana, odnosno 13,11%  birača.

Rezultati izlaznosti na nivou čitavog Kosova su nešto niži i oni iznose 8,26 % .

Na biračkim mestima nije bilo prijavljenih nepravilnosti, a glasanje se odvija uz poštovanje svih preporučenih mera protiv kovida 19.

U Gračanici izbori protiču regularno

Svih trinaest biračkih centara na teritoriji opštine Gračanica  otvoreni su jutros na vreme. Mogućnost glasanja ima  20 671 glasač. Birački centar u Gračanici u OŠ Kralj Milutin ima osam biračkih mesta i na njima pravo glasa ima 7 393 glasača. Kako smo saznali na licu mesta do sada sve protiče regularno.

Za predsednika opštine nadmeću  se dva kandidata, Ljiljana Šubarić koja je svoju građansku dužnost obavila u biračkom centru Donja Gušterica i Branimir Stojanović u biračkom centru u Gračanici. Glasao je i dosadašnji gradonačelnik Srđan Popović, kao i predsednik privremenog organa skupštine grada Priština Ljubinko Karadžić.

Primetno je interesovanje naših sugrađana i sve veći broj ljudi koji dolaze na biračka mesta.

Podsetimo, birači mogu samo uz masku i poštovanje fizičke distance da uđu na svoja biračka mesta bez posedovanja bilo kakvog dokaza o vakcinaciji ili testa, što nije slučaj sa učesnicima u biračkom procesu.

Meštani opštine Gračanica  očekuju otvaranje novih radnih mesta, kako bi mladi ostali na centralnom Kosovu, kao i da se bezbednosna situacija podigne na viši nivo.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicaizboriLjubinko Karadžić

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva