:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Oktobar 30, 2018   18:15

0

44

U Parizu ne treba očekivati značajnije pomake

U francuskim diplomatskim krugovima u Briselu ocenjuju da se 11. novembra u Parizu ne moze očekivati nikakvo suštinsko pomeranje u procesu dijaloga između Beograda i Pristine, niti napredak u definisanju konačnog rešenja za kosovski problem.

Naime, sagovornici Tanjuga koji su želeli da ostanu anonimni, ne očekuju da će predsednik Francuske Emanuel Makron, jedini uticajni lider u Evropi koji se nije izjasnio o ideji razgraničenja, želeti da preuzme lidersku ulogu u traženju rešenja za kosovski problem i da u Parizu organizuje bilo kakav zajednički razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

Moguće je da do zajedničkog susreta dođe, navode izvori Tanjiga, ali samo protokolarno, na marginama svečanosti koja se organizuje povodom obeležavanja stogodišnjice od pobode u Velikom ratu.

Istovremeno, diplomatski izvori Tanjuga smatraju da ni „velika četvorka“ – predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, te Angela Merkel, uz Makrona – koji se očekuju u prestonici Francuske tog dana, među brojnim međunarodnim otvorenim pitanjimima neće dati veliki značaj rešenju kosovskog problema.

Biće reči i o tome, ali ne treba očekivati velike pomake, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Danas je i predsednik Vučić zapitao, odgovarajući na pitanja novinara u vezi medijskih spekulacija i očekivanja da će se u Parizu razgovarati o KiM, na raznim mestima i na raznim nivoima, što su svi „navalili na taj Pariz“, kao da će nešto bog zna šta da se desi tamo.

Vučić je rekao da će on u Parizu razgovarati sa predsednikom Makronom i reći mu sve što misli u vezi Kososva i Metohije, ali je dodao da nijedan drugi razgovor nije dogovoren.

Sličnu poruku je danas srpskoj javnosti u razgovoru za Tanjug poslao i poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan.

On takođe smatra da ne treba „gajiti prevelike nade i očekivanja“ od skupa u Parizu.

„Bio bih veoma srečan ako bi se to dogodilo, ali smatram da je to previše dobro, da bi bilo istinito“, rekao je Kukan.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?