:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 24, 2022   17:59

0

47

U poplavama u Bangladešu udavilo se petnaestoro dece

Petnaestoro dece se udavilo u poplavama koje su zahvatile Bangladeš, a hitno je potrebno obezbediti čistu vodu za piće za 3,5 miliona ljudi, jer raste opasnost od izbijanja bolesti koje se prenose vodom, saopštio je danas predstavnik UNICEF-a Šeldon Jet u Ženevi.

 

"To je zapanjujući broj nastradale dece i povećanje ukupnog broja žrtava u poslednjih nekoliko dana. Ogromne oblasti su potpuno potopljene i odsečene su od pijaće vode i zaliha hrane. Deci je ovog momenta potrebna pomoć", naveo je Jet, prenosi Rojters.

On je dodao da su vlade različitih zemalja i agencije požurile da obezbede humanitarnu pomoć, uključujući pijaću vodu, nakon iznenadnih poplava koje su zahvatile četvrtinu Bangladeša i poremetile rad zdravstvenih ustanova, zatvorile škole i ugrozile borbu protiv neuhranjenosti dece, navodi britanska agencija.

„Broj slučajeva dijareje porastao je na 2.700 od sredine ove nedelje“, dodao je on, prenosi Rojters.

Vlasti Bangladeša i susedne Indije upozorile su na rizik od izbijanja epidemije bolesti koje se prenose vodom.

Usled najgorih poplava u Bangladešu u poslednjih sto godina više od 4,5 miliona ljudi je odsečeno od sveta, a na desetine je izgubilo život.

U istočnoj indijskoj državi Asam u blizini granice sa Bangladešom raspoređeni su helikopteri indijskih vazduhoplovnih snaga kojima će se isporučiti hrana i druge zalihe ljudima pogođenim poplavama, navodi Rojters.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva