:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Novembar 21, 2019   16:02

0

224

U Prištini obeleženo 19 godina rada Ombudsmana

Institucija Ombudsmana uživa veliko poverenje građana na ovom području, istaknuto je na svečanosti povodom obeležavanja 19 godina rada ove institucije.

Od osnivanja kancelarije Ombudsmana, 2000. godine do danas, podneto je nešto više od 47.000 žalbi, a dominirale su one učinjene os strane predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti.

Po rečima Marije Radulović, zamenice Ombudsmana Kosova, veliki broj žalbi i zahteva građana odnosi se na pitanja imovine i na odugovlaćenja sudskih postupaka.

– Veliki broj žalbi odnosi se na dobijanje dokumentacije, odnosno nemogućnost dobijanja dokumentacije. Posećujemo sve regione, postoje problemi kada je u pitanju korišćenje jezika, pre svega maternjeg jezika. Na žalost, nemamo veliki broj žalbi koje se odnose na to, ali znamo da je to jedan od problema sa kojima se susreću građani – kaže Radulović.

Obeležavanju 19-godišnjice postojanja institucije Ombudsmana u Prištini prisustvovali su i predstavnici misija EU i OEBS-a na Kosovu, kao i šef misije OEBS-a Jan Bratu.

Izvor: RTV Gračanica

KiMPrištinaOmbudsman
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva