:

:

TV Most

Foto: Novosti online, printscreen

clock

Februar 26, 2021   12:45

0

183

U pritvoru mladići iz obe grupe koje su se tukle u Lapljem Selu

Među pritvorenim mladićima zbog tuče u Lapljem Selu kod Gračanice 22. februara nalaze se mladići iz obe grupe koje su učestvovale u tuči, četvorica iz jedne i četvorica iz druge grupe.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo “učestvovanje u tuči”, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor od jedne do tri godine, rekao je Танјугу branilac prvoosumnjičenog za tuču advokat Predrag Miljković.

Miljković je u ime svog branjenika podneo žalbu na rešenje Osnovnog suda u Gračanici o određivanju pritvora do 30 dana, jer smatra da ta mera nije osnovana jer je reč o lakšem krivičnom delu, te da nije zasnovana na čvrstim argumentima.

Odluka Apelacionog suda u Prištini očekuje se u roku od 48 sati.

Prištinski mediji su preneli saopštenje suda, prema kojem se ya tuču sumnjiče M.R, C.Ž, L.K, B.Ž, D.N, M.J. i D.T.

Sin srpskog političara sa KIM Nenada Rašića, Nikola Rašić, koji je povređen u ovoj tuči, ima status oštećenog i nije osumnjičen.

Oni su kako je saopšteno neposredno pre tuče stajali su u blizini škole u Lapljem Selu, dok je, kako dodaju, žrtva – Nikola Rašić bio u lokalnom autobusu sa prijateljima.

„Kada je izašao iz autobusa, optuženi su psovali i vredali žrtvu, gde je tada započela tuča između dve grupe, u kojoj su Rašiću nanete teške telesne povrede“, navodi se u saopštenju suda.

Nakon odluke suda o pritvoru usledio je protest roditelja, sugrađana i školskih drugova mladića koji su u pritvoru ispred policijske stanice u Gračanici.

Izvor: Танјуг

KiMGračanicatuča u Lapljem Selupritvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva