:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

clock

Novembar 11, 2021   15:59

0

124

U protekla 24 sata 400 migranata stiglo na Kanarska ostrva

Više od 400 migranata u protekla 24 sata, stiglo je na španska Kanarska ostrva, saopštile su danas službe za vanredne situacije, a većina migranata došla je iz podsaharske Afrike.

Španska vlada je razgovarala sa alžirskim zvaničnicima o načinima borbe protiv ilegalne migracije iz severne Afrike u Evropu, prenosi AP.

Ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska sastao se danas u Madridu sa alžirskim kolegom Kamelom Beldžudom, rekavši da je Alžir "ključni akter" u naporima da se ublaži pritisak migranata na Španiju.

Alžirski ministar Beldžud u petak bi trebalo da se sastane sa šefom španske policije kako bi razgovarali o načinima suzbijanja organizovanog kriminala, uključujući bande koje krijumčare ljude preko granica.

Vlasti su saopštile da su migranti bili na čamcima koji su se približavali arhipelagu kod severozapadne Afrike.

Dolasci migranata na Kanarska ostrva porasli su ove godine, saopštilo je špansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, do 31. oktobra, 17.000 migranata stiglo je do arhipelaga, što je 44 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Sveukupno, broj migranata koji su stigli u Španiju morskim putem ove godine je porastao za 24 odsto.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, više od 4.500 bangladeških migranata stiglo je do Evrope kopnom ili morem prošle godine, a više od 90 odsto njih je otišlo u Italiju.

Izvor: Танјуг

migrantiKanarska ostrva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva