:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 26, 2020   18:29

0

193

U prvom kvartalu najveći rast u Evropi, u martu plata 515 evra

Prosečna plata u martu iznosiće 515 evra, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za O2 tv rekao da će Srbija biti vodeća zemlja po visini plata na Zapadnom Balkanu, kao i da će u prvom kvartalu 2020. imati najveći rast u Evropi.

U decembru je, kaže, prosečna plata iznosila 510 evra, dok je pre nekoliko godina bila 340 evra.

Upitan da li očekuje da Dragan Šutanovac sada glasa na izborima za SNS, pošto je najavio da će to uraditi kada plata bude prešla 500 evra, Vučić je rekao da to treba da pitaju Šutanovca, ali, da se bude poštem, i on sam je rekao, podseća, da će se to dogoditi za dve ili tri godine, a prošle su četiri.

Šutanovac je, primećuje, korektniji od mnogih drugih.

Vučić ističe da će u se martu videti prava slika po pitanju rasta plata, s obzirom da će se uračunati i rast minimalne zarade od oko 11 odsto za oko 350.000 ljudi.

Kazao je da smo bili iza i Albanije i BiH, kao Crne Gore, dok smo sada ispred svih tih zemalja po visini prosečnih plata.

Dodao je naša metodologija za utvrđivanje visine plata usklađena sa Evrostatom, kao i da je nešto konzervativnija od metodologije koju koriste druge zemlje u regionu.

Nek' ne dobijem nijedan glas, neću promovisati nerad

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je iznenađen da je u okviru državnih institucija naručeno istraživanje o stavovima građana prema mogućnosti zabrane rada nedeljom, ne samo zato što to košta, nego i što ne može da veruje da se promovise nerad u situaciji u kojoj je napredak ostvaren upravo napornim radom.

„Neka ne dobijem nijedan glas na izborima - neću da se dodvoravam neradom. Sve što smo postigli, postigli smo teškim radom", istakao je Vučić za O2 TV i podsetio da su tako izgrađeni putevi, pruge, Beograd na vodi raste, a sve to se podiže parama, a one, ističe, ne padaju s neba.

„Što nas terate da ne radimo, kada radom prestižemo sve", podvukao je on.

Rekao je da se u svim zemljama zabrana rada nedeljom pokazala lošom i dodao da ne zna ko je tražio istraživanje.

“Stiglo mi je danas pitanje ''je l'' znaš nešto o istraživanju da se nedeljom ne radi''?", rekao je Vučić i dodao da mora da se raspita ko stoji iza te ideje i ko će da plati 50.000 evra za istraživanje čija je ideja da se nedeljom ne radi.

"To je neko od mojih, ali ne znam ko", primetio je.

Početkom marta otvaramo radove za fabriku Beri u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će početkom marta, nekoliko dana po povratku iz Vašingtona, prisustvovati početku radova za švajcarsku fabriku Beri Kalebo u Novom Sadu.

Istakao je da je reč o vodećem proizvođaču čokolade i kakaa u svetu, koji snabdeva sirovinom oko 70 odsto proizvođača čokolade.

Predsednik je naglasio da je od velikog značaja za ugled Srbije da kompanija tog renomena posluje u našoj zemlji.

"Sve to govori koliko smo veliki ekonomski napredak napravili i koliko smo krupnih ekonomskih koraka uradili i verujem da možemo još mnogo brže i više", poručio je Vučić.

Akcenat će, dodaje, u narednom periodu biti na investicijama u zdravstvu, zatim komunalnoj infrastrkturi, kao i daljem dovođenju investitora u Srbiju.

"Već sutra otvaram hotel Mona Plaza u Beogradu, a prekosutra rekonstruisanu školu u Gornjem Milanovcu", najavio je Vučić.

Dodaje da će dan posle otvaranja radova za fabriku Beri u Novom Sadu biti započeti radovi i na izgradnji fabrike Brose u Pančevu, u kojoj će prosečna plata radnika biti 1.900 evra.

"Zato sam srećan. Ipak, mnogo me muče ekonomske posledice korona virusa u svetu", naveo je Vučić napomenuvši da vlada opšta histerija u svetu zbog korona virusa, što utiče i na evrpske berze.

Izvor: Танјуг

Vučićprosečna plata
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva