:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 12, 2019   9:10

0

129

U Puli otvorena izložba "Sonja Savić - Devojka iz grada"

Izložba "Sonja Savić - Devojka iz grada" nastala povodom 35 godina od Zlatne Arene za film "Šećerna vodica" u kojem Sonja Savić igra jednu od glavnih uloga otvorena je u Srpskom kulturnog centru u Puli u okviru programa filmskog festivala u tom gradu.

Autori izložbe su Predrag Živković i Mirjana Racković, a artefakti koji čine postavku izložbe deo su legata Sonje Savić, koji je u vlasništvu "Umetničke galerije Nadežda Petrović" iz Čačka.

Izložbu je sinoć otvorila direktorka Pula film festivala Gordana Restović koja je istakla izuzetnu saradnju sa Srpskim kulturnim cetrom u Puli.

„Srećna sam što smo u prilici da prisustvujemo otvaranju izložbe koja je posvećena još jednoj velikoj glumici koja je iza sebe ostavila izuzetan umetnički opus. Prošle godine smo na ovom mestu imali izložbu posvećenu Mileni Dravić,“ kazala je Restović.

Tanja Nježić, autorka monografije o Mileni Dravić predala je na otvaranju izložbe tom legatu pismo naše slavne glumice u kojem je ona pisala o Sonji Savić.

Postavka izložbe sastavljena je od obimnog materijala koji čine fotografije, audio i video zapisi, završeni video radovi, dokumentarni i igrani filmovi, video snimci pozorišnih predstava u kojima je glumica nastupala, kao i mnogobrojni lični predmeti.

Izložba će biti otvorena do 21. jula, kada se završava i 66. Pulski filmski festival.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva