:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2019   8:11

0

231

U Skupštini Srbije o zastupljenosti stranaka u toku izborne kampanje

U Skupštini Srbije danas će se, u okviru Odbora za kulturu i informisanje, održati rasprava o zastupljenosti bez diskriminacije svih političkih stranaka u toku izborne kampanje, a kojoj će prisustvovati predstavnici medija, REM-a, parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka.

Rad javnog servisa, ali i privatnih televizija više puta je bila tema dijaloga vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka, a danas bi predstavnici stranaka o tome direktno mogli da razgovaraju sa rukovodstvom RTS-a i urednicima i vlasnicima privatnih televizija.

Predsednik Odbora za kulturu i informisanje Mirko Krlić rekao je Tanjugu da rasprava neće imati vremensko ograničenje, navodeći da očekuje da će u konstruktivnoj raspravi svi imati priliku da kažu šta misle o toj temi.

Krlić nije želeo da prejudicira da li će na sastanku biti usvojen formalni zaključak koji bi mogao da se prosledi skupštini na usvajanje.

Sastanak o zastupljenosti stranaka pomenula je tokom posete Beogradu i predsednica Odbora za stabilizaciju i pridruživanje sa Srbijom Tanja Fajon, rekavši da 12. novembra očekuje otvoreni dijalog u parlamentu o Regulatornom telu za elektronske medije i da veruje da će izbor njegovih članova biti nezavisan i transparentan.

Zaključak koji bi se eventualno doneo na sastanku mogao bi biti predstavljen na drugoj rundi međustranačkog dijaloga 15. novembra, koji se odvija uz posredovanje Evropskog parlamenta, a kojem bi trebalo da prisustvuje i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik.

Nova sednica Skupštine Srbije

Skupština Srbije počeće danas novu sednicu, na čijem je dnevnom redu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, kao i potvrđivanje više sporazuma.

Na dnevnom redu su i liste kandidata za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije, kao i za tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije koje je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o izboru člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbijesednicanajava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva