:

:

TV Most

clock

Avgust 09, 2020   15:11

0

61

U Srbiji 236 novozaraženih, devet osoba preminulo

U Srbiji je u posledna 24 časa potvrđeno 236 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 6.251 testiranog uzorka, a preminulo je još devet osoba.

Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, opada broj pacijenata na respiratoru, pa ih je danas 106.

U Srbiji je ukupno zaraženo 28.099 osoba, a preminuo je 641 pacijent. Od početka epidemije testirane su 747.324 osobe.

Smanjenje sumnji na kovid posle pregleda u Beogradu

U Beogradu se iz dana u dan registruje smanjenje sumnji na kovid 19, nakon pregleda, kaže epidemiolog dr Predrag Kon. To smanjenje ide sporije, nego što bi se očekivalo, dodao je Kon i naveo da se jasno uočava i smanjenje broja hospitalizovanih osoba.

“Virus je i dalje sa nama, brojevi su i dalje visoki , a situacija je, i pored poboljšanja, nesigurna”, upozorio je Kon na pres konferenciji.

Borba protiv virusa zajednička i zahteva jedinstvo

U zajedničkoj borbi protiv virusa moramo biti jedinstveni bez obzira na lične animozitete ili neke druge razloge i različitosti, poručio je danas epidemiolog Predrag Kon.

Kon je, upitan za smenu infektologa i v. d. direktora novopazaraske Opšte bolnice Lejle Cheranić, rekao da ne zna neposredno o čemu se radi, pa nije u mogućnosti da da konkretan odgovor.

“Problema ima svuda, nismo mi bez problema i ne mogu tako nešto da kažem. Jedini način je da shvatimo da je u ovom trenutku virus glavni problem i da zajedno kakvi god sukobi postoje moramo da nađemo snage da te sukobe prevazilazimo. Ne izjašnjavam se po pitanju da li je jedna ili druga strana u pravu. Problemi se rešavaju ili oni postaju dublji“, ukazao je on.

Kon je istakao da samo zajedničkim snagama može biti vođena borba protiv virusa.

Na pitanje po kom kriterijumu su izabrana lica koja su pozvana na prijem za medicinske radnike u Novom Sadu, koje je organizovalo Ministarstvo zdravlja, i da li je to bilo rizično ponašanje organizovati tako nešto, Kon je kazao da ne zna ništa o tom skupu.

“Sve što se organizuje i gde ima više od 10 ljudi jeste nešto što je rizik koji ne bi trebalo da postoji. Ako je dobro isplanirano sa distancom i maskama onda je rizik smanjen", dodao je on.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva