:

:

TV Most

clock

April 04, 2020   14:37

0

192

U Srbiju stigao prvi deo opreme koju je obezbedio UNICEF

U Srbiju je danas stigao prvi deo zaštitne opreme koju je UNICEF, uz podršku partnera iz privatnog sektora i pojedinaca obezbedio, kako bi podržao zdravstveni sistem i građane u borbi protiv virusa korona.

Oprema obuhvata 1.549 skafandera, 9.000 maski N95, 99.950 hirurških maski, 25.116 zaštitnih ogrtaća, 5.200 zaštitnih kecelja, 71.900 hirurških rukavica i 5.376 vizira, saopštila je Agencija za integrisane komunikacije Nju media tim.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominikis je zahvalila svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bi se sačuvali životi u Srbiji.

Poručila je da UNICEF daje svoju punu podršku nacionalnim naporima da se zaštiti stanovništvo kroz nabavku kritično potrebne opreme za zdravstveni sistem, ali i obezbeđivanjem higijenskih sredstava za najugroženije porodice i decu.

Kompanije čije donacije su omogućile nabavku opreme su Eurobanka, Telenor fondacija, Stil Impeks, Nova Komjunikejšns, Vega IT Sorsing doo, Sberbanka, Tajfun Hil.

I mnoge druge kompanije i pojedinci su se odazvali pozivu UNICEF-a da doniraju kako bi se nabavila neophodna medicinska i zaštitna oprema.

UNICEF je organizacija koja pomaže u saniranju više od 300 kriznih situacija u svetu godišnje, a sada sarađuje i sa više od 1.000 dobavljača i lidera širom sveta, kako bi se pronašlo rešenje za trenutna ograničenja na tržištu.

Izvor: T a n j u g

UNICEFpomoćkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva