:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Februar 10, 2021   21:09

0

85

U Srbiju stiglo još pola miliona kineskih vakcina "Sinofarm"

Novi kontigent od pola miliona vakcina kineskog proizvođača 'Sinofarm' stigao je večeras u Srbiju.

 

Avion 'Er Srbije' sleteo je na beogradski aerodrom 'Nikola Tesla' oko 20.50 časova, a dočekale su ga premijerka Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.

Čen: Da pobedimo pandemiju u novoj godini

Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo posebno je večeras pohvalila organizaciju i uspeh vakcinacije u Srbiji i istakla da joj je drago što je i kineska vakcina doprinela tome.

Ambasadorka je na aerodromu "Nikola Tesla", gde je sa premijerkom Anom Brnabić dočekala još 500.000 vakcina iz Kine, konstatovala da je ovo treći put u godinu dana da je sa predsednicom Vlade Srbije zajedno na aerodromu - prvi put su dočekale medicinsku opremu iz Kine, drugi put ispratile kineske stručnjake iz Srbije, a danas zajedno čekaju čak pola miliona cepiva.

"Izražavam visoko divljenje za organizaciju vakcinacije u Srbiji i drago mi je što je kineska vakcina dala doprinos tome", rekla je Čen.

Podsetila je da Kina za dva dana slavi Kinesku novu godinu, ističući da je avion Er Srbije večeras doneo ne samo vakcine, nego i novogodišnji pozdrav kineskog naroda građanima Srbije.

"Nadamo se da ćemo pobediti pandemiju u novoj godini, a svim srpskim prijateljima želim dobro zdravlje, uspeh i veliku sreću u novoj godini”, poručila je Čen.

Brnabić: Jednostavno - hvala Kini na svoj podršci

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da Srbija, sa 500.000 kineskih vakcina koje su večeras stigle, ima ukupno čak 1,5 miliona tih cepiva, zbog čega je spaseno hiljade života u Srbiji.

“Jednostavno - hvala Vam. Hvala Kini, predsedniku Si Đinpingu, na svoj podršci Srbiji i građanima Srbije tokom borbe protiv koronavirusa, na ovolikoj količini vakcina koje su stigle u Srbiju”, rekla je Brnabić na aerodromu "Nikola Tesla", gde je sa kineskom ambasadorkom Čen Bo dočekala avion Er Srbije sa novim količinama vakcine “Sinofarm”.

Kako je navela, uz današnjih 500.000 vakcina, Srbija ima 1,5 miliona kineskih vakcina, što je uz odličnu organizaciju vakcinacije pomoglo da Srbija bude druga zemlja u Evropi po broju vakcinacija i sedma u svetu, uz očekivanje da će pozicija biti još bolja.

“Ali, još važnije je da smo zahvaljujući ovoj količini vakcina uspeli i uspećemo da spasimo hiljade života. Zato sam presrećna i ne znam kako rečima da izrazim zahvalnost Narodnoj Republici Kini”, rekla je Brnabić.

Premijerka je naglasila da se tu ne radi o ugovorima i novcu, već o partnerstvu i prijateljstvu.

“Imamo dodatne ugovore i platili smo dodatne vakcine, ali smo 1,5 miliona vakcina dobili samo iz Kine”, rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je zahvaljujući njegovim naporima i ličnom prijateljstvom sa Si Đinpingom, Srbija došla do vakcina i u jedinstvenoj je poziciji u svetu da može da računa na ovoliku količinu vakcina.

Brnabić je čestitala Kinesku, lunarnu novu godinu građanima Kine, predsedniku i premijeru Kine, KP Kine.

“Želim nastavak svih uspeha, političkih, ekonomskih, zdravstvenih, a Srbija i Vlada Srbije će nastaviti da investiraju u čelično prijataljestvo Srbije i Kine”, rekla je Brnabić.

Sredinom prošlog meseca Kina je Srbiji isporučila prvi kontigent od milion doza 'Sinofarm' vakcina.

Inače, u Srbiju je juče stiglo i 50.000 vakcina Sputnjik Ve za prvu dozu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih 15 dana stići još 50.000 za drugu dozu.

Do kraja februara Srbija će dobiti još 88.000 doza vakcine "Fajzer–Biontek", ali i vakcinu kompanije "Astra-Zeneka", izmedu 125.000 i 150.000 doza, do 20. februara, za šta je potpisan ugovor.

Izvor: T a n j u g

Sinofarm vakcinaKinaAna Brnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?