:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2021   22:21

0

163

U Srebrenici glasalo 42,87, a u Doboju 55,43 odsto birača

U Srebrenici je na današnjim ponovljenim izborima izašlo 42,87 odsto birača, a u Doboju 55,43 odsto, pokazuju podaci Centralne izborne komisije.

Biračka mesta zatvorena su u 19 sati, osim tri mesta u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena posle 19 časova, prenosi sarajevski portal Kliks.

Kako se precizira, poslednje biračko mesto zatvoreno je u 19.40 časova.

Podaci o izlaznosti odnose se na 26 redovnih biračkih mesta u Srebrenici i 89 biračkih mesta u Doboju.

Kako se navodi, potpuni podaci o izlaznosti za sve izborne jedinice u Doboju i Srebrenici će biti naknadno objavljeni.

Danas su se održali ponovljeni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mesta i načelnika Opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica na 28 biračkih mesta (26 redovnih biračkih mesta i dva biračka mesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

Probošnjačke snage, okupljene oko Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" odlučile su da bojkotuju izbore zbog sumnje da će, kako se navodi, ponovo biti nepravilnosti.

Mladen Grujičić proglasio pobedu na izborima u Srebrenici

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić proglasio je večeras pobedu na ponovljenim izborima u tom gradu.

Grujičić, koji je aktuelni načelnik Opštine Srebrenica, rekao je da pobeda bila neupitna, i prvi put, i sada.

"Pravda je pobedila, jer Srebrenicu je u poslednja tri meseca pratila nepravda", ocenio je Grujičić.

Govoreći o Bošnjacima, koji su većinom bojkotovali izbore, Grujičić je rekao da su oni izdani.

"Kao što je bilo u ratu, tako je sada i u miru. Shvatili su to mnogi Bošnjaci, ali ogroman pritisak je na njih vršen, da ne smeju izaći na izbore", naveo je Grujičić.

Istakao je da su pojedinci dobijali otkaze.

"Desilo se što se desilo, ali sada je pobeda još ubjedljivija. Ne zato što su Bošnjaci bojkotovali, već zato što smo mi još više dobili", rekao je Grujičić.

On je ocenio da je najbitnije da su izbori protekli bez problema i incidenata.

Grujičić je za ATV ocenio da je dobro to što su se srpske stranke organizovale i odgovorile na, kako je rekao, sve podvale i poručio da je uveren da će rezultat biti bolji nego 15. novembra 2020. godine, prenosi RTRS.

Grujičić je rekao da takav rezultat govori o tome da ljudi u Srebrenici žele bolji život, ekonomski razvoj, suživot i da se nastave mnogi započeti projekti.

On je konstatovao da u Srebrenici živi ponosan narod koji zna šta hoće, ocenivši da bi i veći broj Bošnjaka izašao danas i dao mu podršku da nije uslovljavanja i prijetnji.

"Ovde je pobedila volja naroda, ovde je jasna situacija, jer mi idemo napred i to se stanovnicima Srebrenice sviđa", rekao je Grujičić ističući da je dobio čestitke od Bošnjaka, koji su čestitali i prvi put i koji su, kako je naveo, iskreni prijatelji.

U Srebrenici su danas održani ponovljeni izbori mesta za načelnika i Skupštinu opštine.

Glasanje je organizovano na 28 biračkih mesta, od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradaču i Živinicama.

Centralna izborna komisija poništila je ranije rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

Boris Jerinić proglasio pobedu u Doboju

Kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić proglasio je večeras pobedu na ponovljenim lokalnim izborima u tom gradu.

Jerinić je zahvalio građanima na tome što su, kako je naveo, zaustavili desant na ovaj grad, dali podršku SNSD-u i što nisu poklekli pritiscima, prenosi RTRS.

On je najavio da će, u sinergiji sa republičkim institucijama, tražiti najbolja rešenja za razvoj ovog grada.

Jerinić je najavio i široku skupštinsku većinu sa koalicionim strankama.

Prema podacima Izbornog štaba SNSD Doboj, Jerinić je osvojio 10.616 glasova.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je večeras da je odziv birača na ponovljenim izborima u Doboju 55,43 odsto.

Izvor: T a n j u g

BiHDobojSrebrenicaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva