:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

April 26, 2020   18:15

0

109

U srpskim sredinama 1 novooboleli, 1 preminuo, 3 izlečenih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata zabeležen je jedan novi slučaj obolevanja od koronavirusa, preminulo je jedno lice, dok su tri osobe izlečene.

 

Ukupan broj obolelih u srpskim sredinama sada je 89, od početka epidemije preminulo je šest pacijenata, dok je 39 osoba izlečeno.

Novoobolelo lice je iz Kosovske Mitrovice, kao i preminula osoba.

Izlečen je pacijent iz Kosovske Mitrovice, kao i dva iz Zubinog Potoka.

U Kosovskoj Mitrovici je obolelo 36 osoba, Zvečanu 22, Leposaviću 12, Zubinom Potoku 19, navodi se u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM, koji je na Instagramu objavio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Osmoro zaraženih smešteno je u KBC Kovoška Mitrovica, u Studentskom centru Kosovska Mitrovica je 31 pacijent, troje je u KC Kragujevac, a dvoje u KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu.

Istovremeno, kako se navodi u dnevnom izveštaju, u porodilištu u Pasjanu rođeno je pet beba.

"U opštini Zvečan svakodnevno nabavljamo i distribuiramo hranu i lekove građanima. U opštini Zubin Potok obezbedili smo pakete pomoći za 50 porodica ratnih vojnih invalida i ratnih veterana. U opštinama Istok, Kosovska Kamenica, Novo Brdo i Peć nabavili smo i podelili lekove, zaštitne maske i rukavice, kao i pakete pomoći za veći broj ugroženih porodica. U Gračanici smo za 50 socijalno ugroženih porodica i danas obezbedili hleb", navodi Đurić.

Opštinski štabovi za vanredne situacije, kako dodaje, redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova.

Izvor: T a n j u g

Kosovo i MetohijaMarko ĐurićDnevni izveštajkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva