:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 21, 2021   15:25

0

143

U srpskim sredinama na KiM aktivno 146 slučajeva koronavirusa

U srpskim sredinama na Kosovu zabeleženo je 12 novoobolelih od koronavirusa,  saopšteno  je iz Kriznog štaba.  Kako se navodi u saopštenju testirana su 94 uzorka,  a u istom periodu 65 osoba je izlečeno. Najviše novozaraženih je u Zubinom Potoku 4,  slede Severna Mitrovica i Leposavić sa po tri nova slučaja.  U  Zvečanu i Štrpcu zabeležen je pojedan novi slučaj koronavirusa. U srpskim sredinama na Kosovu trenutno je aktivno 146 slučajeva koronavirusa.

Poslednjih dana došlo je do poboljšanja epidemijske situacije u srpskim sredinama na KiM što pokazuje sve manji broj novoobolelih i hospitalizovanih. Prema rečima direktora KBC u Severnoj Mitrovici, dr Zlatana Eleka, na bolničkom lečenju od kovida 19 su uglavnom nevakcinisana lica.

“Trenutno u KBC Kosovska Mitrovica imamo 49 pacijenata, od toga 26 na kiseoniku.  Njih 10 je vakcinisano a 39 je nevakcinisani pacijenti”, rekao je dr Elek i napomenuo da se u poslednje tri grupe testiranih beleži blagi pad obolelih.

Direktor KBC u Severnoj Mitrovici je istakao da očekuje da, “ukoliko se budemo pridržavali mera i za novogodišnje i božićne praznike, taj broj još više“.

Vakcinacija za sada protiče bez problema.

“Uz pomoć Kancelarije za KiM vakcinacija je organizovana jednom nedeljno. Pokazuje se zainteresovanost i ukoliko iskoristimo ovu priliku očekujem da će sledeće godine broj obolelih biti još manji”, naglasio je dr Elek.

KBC u Severnoj Mitrovici ima dovoljno lekova, kapaciteta i stručnog kadra za nesmetani  rad i pružanje zdravstvene zaštite svim pacijentima. 

“Kliničko bolnički centar funcioniše nesmetano, i u zelenoj i u crvenoj zoni imamo dovoljno kadra, čak određeni broj zaposlenih ide i na ispomoć medicinskom osoblju u Batajnici, imamo sav materijal koji nam je potreban. Izvanredno smo snabdeveni tako da po tom pitanju nemamo nikakvih problema”, rekao je dr Elek.

Doktor Elek apeluje na građane da se pridržavaju preporučenih mera i vakcinišu u što većem broju kako bi se sprečilo širenje virusa.

Izvor: TV Most

KiMkoronavirusKBC Kosovska Mitrovicadr Elek
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva