:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

April 07, 2020   14:54

0

136

U srpskim sredinama na KiM nema novoobolelih

Od 25 uzoraka poslatih na proveru svi su negativni, saopšteno je danas na konferenciji za medije specijalista epidemiologije Aleksandar Antonijević.

“Danas sam relaksiraniji, nijedan testirani na covid19 od 25 poslatih uzoraka nije pozitivan. Ukupno je poslato 210 uzoraka a danas je testirano 30.” rekao je Antonijević.

On dodaje da je u Kosovskoj Mitrovici 18 zaraženih, u Zvečanu 9, Leposaviću 3, u Zubinom Potoku 2 i u Gračanici 1.

Antonijević je pohvalio Institut za veterinu u Kraljevu jer zahvaljujući njima, rezultati sada stižu mnogo brže, što je važno radi pravovremene i potpune izolacije zaraženog i lakše evidencije kontakata.

Kriterijumi za odabir tercijalne ustanove u koju se pacijenti sa težom kliničkom slikom šalju, ne postoje. Jedini kriterijum je slobodno mesto u od centara.

“Ako je slobodno u Beogradu šaljemo tamo, ako je slobodan Niš šaljemo za Niš” rekao je Antonijević.

Pojedini pacijenti koji se osećaju bolje, prebačeni su sa infektivnog odeljenja KBC Kosovska Mitrovica u Studentski centar.

Antonijević je naglasio da to što nema novih registrovanih slučajeva jeste predah ali ne znači da je borba gotova.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je istakao da je situacija trenutno pod kontrolom ali da ne znamo šta donosi sutra.

“Građani nisu do kraja shvatili ozbiljnost situacije i šetaju se. Svekodnevno se vrši distribucija higijenskih sredstava i alkoholnih sredstava zdravstvenim ustanovama i komunalnim preduzećima” rekao je Spirić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska MitrovicaSpirićkoronavirusKrizni štab
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva