:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

April 04, 2020   20:17

0

199

U Srpsku stigao drugi kontigent pomoći iz Srbije

Drugi kontingent pomoći Vlade Srbije za Republiku Srpsku u borbi protiv novog virusa korona stigao je u Banjaluku. Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koje je zaprimilo pomoć, saopšteno je da je Vlada Srbije 2. aprila donela zaključak da 10.000 litara rastvora natrijum hipohlorita donira Vladi Srpske.

-Ovaj zaključak realizovalo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije, a donirano sredstvo za dezinfekciju proizvod je Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija` Novi Sad", navodi se u saopštenju.

Natrijum hipohlorit je sredstvo koje je preporučeno za dezinfekciju površina, prostora i objekata, ali i za dezinfekciju vode za piće.

"Tržište Republike Srpske ovim sredstvom se snabdeva isključivo iz uvoza, ali zbog zabrane njegovog izvoza iz nekih zemalja ili otežanog transporta, otežano je snabdevanje tržišta,pojasnili su iz Ministarstva zdravlja.

Donacija je značajna jer će, kako se navodi, obezbediti efikasno sprovođenje protivepidemijskih mera u zdravstvenim ustanovama, ali i u drugim javnim ustanovama zdravlja u Republici Srpskoj.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS zahvalilo je Vladi Srbije za dosadašnju nesebičnu pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima u trenutku kada se i Srbija suočava sa epidemijom.

Pre četiri dana u Banjaluku je stigao prvi kontigent pomoći iz Srbije u vidu medicinske opreme.

Izvor: Novosti online

Republika Srpskahumanitarna pomoćkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva