:

:

TV Most

clock

Jul 04, 2023   15:14

0

129

U Štrpcu upisano 77 srednjoškolaca, najveće interesovanje za Medicinsku školu i Gimnaziju

Srednja škola “Jovan Cvijić” u Štrpcu upisala je ove godine 77 učenika raspoređenih u sedam smerova. Najveće interesovanje učenika bilo je za Medicinsku školu i Gimnaziju.

U Srednjoj školi “Jovan Cvijić” u Štrpcu danas je bio drugi dan upisa za buduće srednjoškolce koji nastavu pohađaju po obrazovnom sistemu Republike Srbije.

Pedagog Milojka Krstičić ističe da je ove godine prvi razred srednje škole upisalo 77 učenika raspoređenih u sedam obrazovnih profila.

“Danas je već drugi dan upisnog roka za učenike srednje škole “Jovan Cvijić” u Štrpcu, upisni rok kao i ranije protiče u najboljem redu, učenici dolaze spremni sa svom pratećom dokumentacijom koja je neophodna za upis u prvi razred srednje škole. Srednja škola “Jovan Cvijić” u Štrpcu poseduje više obrazovnih područja među kojima ima dosta različitih obrazovnih profila”, ističe Krstičić.

Petra Stojčetović kaže da se dugo spremala za prijemni ispit i zahvaljujući tome imala je dovoljan broj bodova da upiše željenu školu.

“Prijemni ispit nije bio suviše težak tako da sam srpski, matematiku i geografiju uradila najbolje što sam mogla, imala sam preko 92 poena i samim tim sam uspela da upišem željenu školu. Odabrala sam farmaciju zbog toga sto prvenstveno najviše volim hemiju”, rekla je Stojčetović.

Učenici koji se zaključno sa današnjim danom nisu upisali u prvi razred srednje škole moći će to da učine u drugom upisnom roku.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMŠtrpceupis u srednju školu

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva