:

:

TV Most

Foto: Dom kulture Gračanica

clock

Avgust 30, 2019   14:07

0

293

U Subotici otvorena izložba Doma kulture Gračanica "Vidovdan 2019."

Sinoć je u sklopu obeležavanja Dana grada Subotice u vestibilu Gradske kuće otvorena izložba „Vidovdan 2019“ Doma kulture Gračanica.

Izložbu je otvorila Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Grada Subotice. Otvarajući izložbu, Stevanović se zahvalila se gostima iz Gračanice i istakla da saradnja Grada Subotice i Doma kulture Gračanica traje već pet godina.

– Zahvaljujem se Domu kulture Gračanica, jer nam svake godine za Dan grada svojim programom, koji na najlepši način predstavlja Kosovo i Metohiju, podari deo svog neba i svog kolorita – naglasila je Stevanović.

Na otvaranju izložbe je ispred Doma kulture Gračanica govorio Žarko Milenković koji se zahvalio domaćinima na srdačnoj dobrodošlici i prisutne upoznao sa radom vidovdanske likovne kolonije – „Kosovskometohijski pejzaž, više ili manje apstraktan, konture spomeničkog i sakralnog nasleđa, ornamentika, vidljivi su na slikama s naše Kolonije. Stoga su one, danas, dašak našeg starog juga, našem lepom severu“ istakao je Milenković.

Moderator na otvaranju izložbe bio je Mile Tasić likovni kritičar.

Dom kulture Gračanica će se u sklopu obeležavanja Dana grada Subotice subotičkoj publici predstaviti i sa sekcijom folklora KUD “Simonida” koji će svoj nastup imati sutra u 17:50 na otvorenoj sceni na gradskom trgu.  

Izložbu su podržali Opština Gračanica i Skupština grada Prištine

Izvor: TV Most, Dom kulutre Gračanica

KiMSuboticaizložba"Vidovdan 2019."Dom kulture Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva