:

:

TV Most

clock

Mart 27, 2022   19:01

0

133

U Sušici odigrano prvenstvo Kosova i Metohije u stonom tenisu

U organizaciji stonoteniskog kluba “Pokretač”, u osnovnoj školi “Sveti Sava” u Sušici nadomak Gračanice, odigrano je otvoreno prvenstvo Kosova i Metohije u stonom tenisu u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

U ekipnoj konkurenciji nadmetalo se šest stonoteniskih klubova iz gotovo svih srpskih sredina Kosova i Metohije, dok je u pojedinačnoj konkurenciji učestvovalo 70 takmičara u seniorskoj i kategoriji mlađi kadeti.

„Nas nekoliko klubova pokrenulo je inicijativu da aktivno radimo i da se okupimo danas ovde i organizujemo takmičenje. Nadamo se da će institucije koje su zadužene da brinu za omladinu i sport prepoznati naše ideje i  omogućiti nam bolje uslove, kako bi deca nastavila da treniraju i bave se ovim sportom“, istakao je Dejan Jevtić, organizator turnira.

Prvo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojio je stonoteniski klub „Radnik“ iz Prilužja, čiji su takmičari osvojili i sva tri prva mesta u pojedinačnoj konkurenciji.

„Meni je izuzetno drago da se posle osam godina održi jedan ovakav turnir. Za budućnost stonog tenisa ne treba da brinemo jer postoji velika zainteresovanost dece i omladinaca“, kazao je Goran Rakić, predstavnik stonoteniskog kluba “Radnik” iz Prilužja i dodao da bi trebalo pospešiti uslove i ulaganja u ovaj sport.

Pored nagrada u peharima i medaljama organizatori su za najbolje ekipe i pojedince obezbedili i nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMstoni tenis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva