:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Maj 20, 2019   15:00

0

213

U toku radovi na proširenju puteva u Gnjilanu

Nakon pauze od godinu dana zbog nedostatka finansija, nastavljeni su radovi na deonici puta u opštini Gnjilane. Novac za radove na proširenju traka od autobuske stanice u pravcu Donjeg Livoča obezbedilo je kosovsko Ministarstvo infrastrukture.

Građani u ovom delu Kosova dobiće moderan put sa četiri trake, što će rasteretiti saobraćaj. Kako kažu u opštini Gnjilane, trase sa četiri trake već su napravljene na nekoliko lokacija u ovom gradu. 

„Ja mislim da će ovo biti moderan put, sa celokupnom infrastrukturom, javnom rasvetom, trotoarima, biciklističkom stazom. Mislim da će biti najmoderniji put u opštini Gnjilane“, rekao je za RTV Puls direktor javnih usluga u opštini Gnjilane Naser Korča. 

Građani Gnjilana i okolnih sela ističu da im znači što će dobiti moderan put jer će to ubrzati vreme vožnje do samog centra grada i okolnih sela. Ističu da je moglo i ranije da se krene sa realizacijom ovog projekta. 

„Biće bolje, manje gužve, trebalo je ranije da se krene sa ovim“, rekao je jedan od meštana Gnjilana.

Završetak jednog dela očekuje se za dva meseca. Kako ističe Korča, potrudiće se da radove privedu kraju pre dolaska građana koji su na privremenom radu u zemljama Zapadne Evrope. 

Putevi sa četiri trake u prethodnom periodu napravljeni su na deonici puta Donji Livoč - Gnjilane, na regionalnom putu prema Uroševcu, zatim u delu grada od kasarne do nekadašnje fabrike baterija. Proširenje puteva u ovoj opštini smanjiće saobraćajne gužve koje su tokom letnje sezone naročito izražene zbog priliva građana iz inostranstva. 

Izvor: RTV Puls

KiMGnjilaneputevi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva