:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2022   12:18

0

120

U toku sanacija skoro svih zelenih površina u severnom delu Mitrovice, kao i rekonstrukcija ulice Nemanjina

U toku su radovi na uređenju javnih i zelenih površina u ulici Kralja Petra I u severnom delu Mitrovice, potom reparacija i opremanje teretane na otvorenom u Mikronaselju, kao i radovi na rekonstrukciji ulice Nemanjina, potvrđeno je Radiju Kontakt Plus u Opštini Severna Mitrovica.

Reparacija i opremanje teretane na otvorenom u Mikronaselju podrazumeva proširivanje, ozelenjavanje prostora, reparaciju svih sprava, kao i ugradnju novih.

Uređenje javnih i zelenih površina u ulici Kralja Petra I uključuje ozelenjavanje, kompletnu zamenu parkovskog mobilijara i instalaciju nove rasvete.

Očekuje se da radovi na uređenju javnih i zelenih površina budu završeni do sredine avgusta.

Kada je u pitanju projekat „Renoviranje putne infrastrukture ulice Nemanjina u Severnoj Mitrovici“, njime je obuhvaćena kompletna rekonstrukcija kolovoza, izrada staza i trotoara za pešake, izrada novog uličnog osvetljenja, delimična zamena vodovodne i kanalizacione mreže, kao i propisno obeležavanje vertikalne i horizontalne signalizacije.

Završetak radova očekuje se početkom oktobra.

Svi ovi radovi se finansiraju iz Direkcije javnih usluga i infrastrukturnih projekata pri Opštini Severna Mitrovica.

“Svi projekti koji se finansiraju iz opštinskog budžeta, a koji su i zvanično odobreni od strane Skupštine opštine Severna Mitrovica septembra meseca prošle godine, su u toku i njihova implementacija se odvija u skladu sa dinamičkim planom”, navode iz lokalne samouprave.

Rukovodstvo Opštine Severna Mitrovica poziva građane na saradnju i ujedno apeluju da imaju srpljenje i razumevanje, kako bi se radovi uspešno priveli kraju, a za, kako navode, dobrobit svih u zajednici. 

Inače, akciju uređivanja muslimanskog groblja u severnom delu Mitrovice, a u kojoj pored JKP "Standard" učestvuju i pritvorenici Pritvornog centra, inicirala je Opština Severna Mitrovica.

Izvor: Radio Kontakt Plus; Foto: Radio Kontakt Plus/Opština Severna Mitrovica

KiMSeverna Mitrovicauređenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva