:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Februar 26, 2024   18:45

0

49

U toku završna faza obuke vojnika roda pešadije

U pešadijskim bataljonima iz sastava brigada kopnene vojske u toku je završna faza obuke vojnika roda pešadije koji su dobrovoljno služenje vojnog roka započeli u septembru prošle godine.

Vojnici se u ovom periodu obučavanja osposobljavaju za realizaciju kolektivnih zadataka u pešadijskim jedinicama, nakon što su uspešno prošli tromesečno individualno obučavanje u centrima Komande za obuku, navodi Ministarstvo odbrane.

,,U skladu sa programom obučavanja, na poligonima se praktično uvežbavaju taktičke radnje i postupci u odbrani i napadu, uz upotrebu oklopnih borbenih vozila „lazar 3“ i realizuju gađanja iz pešadijskog naoružanja. Osim taktičke i vatrene obuke, vojnici svakodnevno imaju i fizičku obuku i aktivno učestvuju u realizaciji redovnih aktivnosti jedinica", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, cilj  obuke je da se  dobiju samouvereni i disciplinovani vojnici koji ispunjavaju zahtevane standarde obučenosti i psihofizičke sposobnosti i poseduju kvalitete da prežive na bojnom polju i izvrše vojničke zadatke u okviru odeljenja, posade ili tima.

,,I ova generacija vojnika pokazuje izuzetno zalaganje i visoku motivaciju na obuci i u realizaciji svih drugih zadataka, a deo njih će odmah po završetku vojnog roka stupiti u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, budući da su za to već izrazili želju i prošli proces selekcije", podvlače u Ministarstvu odbrane.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva