:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 04, 2023   11:02

0

162

U ukrajinskim granatiranjima Belgorodske oblasti noćas poginule dve osobe

U ukrajinskim granatiranjima Belgorodske oblasti na zapadu Rusije, koja su nastavljena i prošle noći, poginule su dve osobe, a stotine mališana su evakuisane iz pograničnog područja, izjavio je danas guverner Vjačeslav Gladkov.

"Preko noći je bilo prilično nemirno", objavio je Gladkov na svom Telegram kanalu i dodao da su okruzi Šebekino i Volokonovski pretrpeli veliku štetu od noćašnjeg granatiranja, prenosi Rojters.

Više od 4.000 ljudi je privremeno evakuisano na bezbedna područja, rekao je Gladkov.

Proukrajinske grupe zarobile dva ruska vojnika, traže razgovor sa Gladkovom

Grupa proukrajinskih boraca saopštila je danas da je zarobila dvojicu ruskih vojnika tokom borbi u ruskoj Belgorodskoj oblasti.

Oni su ponudili da predaju vojnike, ali da zauzvrat budu primljeni "samo na dva minuta" kod regionalnog guvernera Vjačeslava Gladkova, prenosi Rojters.

U objavi na Telegramu, proukrajinske grupe Legija slobode Rusije i Ruski dobrovoljački korpus saopštile su da se bespotrebni krvavi rat koji se vodi već godinu i po dana, sada prelio na teritoriju ruske Belgorodske oblasti.

"Danas do 17 časova imate priliku da razgovarate bez oružja i povedete kući dva državljana Ruske Federacije, obična vojnika koje ste vi i vaše političko rukovodstvo poslali u ovaj masakr", naveli su oni.

Izvor: T a n j u g

BelgorodRusijaVjačeslav GladkovUkrajinanapadgranatiranje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva