:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2022   8:54

0

77

U velikom požaru u Nju Delhiju 27 stradalih

U velikom požaru u četvorospratnom poslovnom objektu u indijskoj prestonici Nju Delhiju život izgubilo 27 ljudi, dok je 12 povređeno, saopštile su lokalne vlasti.

Indijska policija uhapsila je dvojicu vlasnika kompanije koja proizvodi bezbednosne kamere, nakon što je u petak izbio veliki požar u njihovim kancelarijama u četvorospratnici u Nju Delhiju, saopštile su danas lokalne vlasti.

Zgrada nije imala tehničku dozvolu i nije bila opremljena bezbednosnom opremom kao što su protivpožarni aparati, kazao je Atul Gart, direktor Vatrogasne službe Nju Delhija, preneo je AP.

On je rekao da je požar izbio na prvom spratu i proširio se brzo na ostale delove zgrade.

Uzrok vatre nije poznat, ali Garg je rekao da postoje oprečni izveštaji. Neki kažu da je požar izbio nakon eksplozije u klima uređaju, drugi da je nastao posle kratkog spoja.

Najmanje 50 ljudi je spaseno iz zgrade, u kojoj ima mnogo prodavnica.

Indijski predsednik Ram Nat Kovind na Tviteru je uputio saučešće porodicama nastradalih, a premijer Narendra Modi izjavio je da je izuzetno potrešen zbog gubitka života, navodi AP.

AP dodaje da su požari česti u Indiji, gde se izvođači radova i vlasnici ne poštuju zakonske i bezbednosne norme, pa je tako 2019. godine u požaru zbog kratkog spoja u Nju Delhiju poginulo 43 ljudi.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva