:

:

TV Most

clock

Oktobar 28, 2021   18:10

0

215

U više opština na KiM pokrenuta kampanja o ostvarivanju prava na lokalnom nivou

Cilj kampanje „I moja opština“ je da informiše lokalno stanovništvo o uslugama koje pružaju lokalne institucije. Kampanja će se sprovoditi u opštinama Leposavić, Peć i Štrpce.

Jačanje lokalnih glasova za pravičan razvoj“ (ALVED) je projekat koji finansira Vlada Britanije i koji se sprovodi u periodu od septembra 2020. do avgusta 2022. godine. Ovaj projekat će biti sproveden u pet opština na Kosovu, u mestima gde su i opštinska uprava i civilno društvo pokazali posvećenost poboljšanju života svih stanovnika i stoga bi mogli ubrati koristi od projekta poput ovog.

„Želimo da osnažimo građane i informišemo kako da ostvare i zaštite savoja prava. Tako da mogu da saznaju na koji način mogu opštini da predlože rešenje za neke od problema sa kojima se oni i njihovi sugrađani suočavaju, šta predstavljaju njihova jezička prava, i kojim institucijama na centralnom nivou mogu da se obrate kada su njihova prava ugrožena, a nadležne institucije ne reaguju. Kampanju sprovodimo putem društvenih mreža, raspodelom štampanog, informativnog materijala na terenu, elektronske verzije će biti takođe podeljene, a kampanja će se nastaviti i putem lokalnih medija“, kazala je Tijana Grujić, menadžer projekta.

Projekat sprovodi konzorcijum vođen Peaceful Change Initiative (PCI), dobrotvornom organizacijom registrovanom u Velikoj Britaniji, u bliskoj saradnji sa People in Need (PIN), međunarodnom nevladinom organizacijom registrovanom u češkoj Republici, i u partnerstvu sa Aktiv, nevladinom organizacijom sa sedištem na Kosovu.

Izvor: Radio Goraždevac,RKM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva