:

:

TV Most

Foto: RTS

SAD

clock

Decembar 25, 2022   9:17

0

70

U zimskoj oluji u SAD poginulo 27 osoba

Najmanje 27 ljudi je stradalo u velikoj zimskoj oluji koja je pogodila SAD i Kanadu.

Više od milion Amerikanaca i Kanađana provodi Božić bez struje, a oluja nastavlja da se obrušava na Severnu Ameriku. Smrtni slučajevi su zabeleženi u Oklahomi, Kentakiju, Misuriju, Tenesiju, Viskonsinu, Kanzasu, Nebraski, Ohaju, Njujorku, Koloradu i Mičigenu, preneo je En-Bi-Si.

Loše vremenske prilike izazivaju velike teškoće prilikom putovanja širom Sjedinjenih Američkih Država. Metereolozi su upozorili da će niske temperature opasne po život i opasna hladnoća od vetra stvoriti potencijalnu opasnost za putnike koji se zaglave u saobraćaju.

Nacionalna metereološka služba saopštila je da će se zimska oluja, koja je primorala na otkazivanje hiljada letova i dovela do više smrtnih slučajeva, nastaviti i na Božić, ali će biti smanjena po jačini,

"Ciklon bombe", kada atmosferski pritisak opadne, doneo je sneg, jak vetar i niske temperature. Zapadna američka država Montana je najteže pogođena hladnoćom, sa temperaturom od minus 45 stepeni Celzijusovih.

U gradu Bafalo, u državi Njujork, Nacionalna meteorološka služba prijavila je vidljivost "nula milja".

Na severozapadu Pacifika, neki stanovnici klizali su po zaleđenim ulicama u Sijetlu i Portlandu.

Poplave su zabeležene u severoistočnom američkom regionu Nove Engleske, preneo je Bi-Bi-Si.

Čak i južne države Florida i Džordžija dobijaju upozorenja o hladnom vremenu.

Jedini region koji je uglavnom pošteđen hladnog vremena je Kalifornija.

U Kanadi, provincije Ontario i Kvebek podnele su najveći teret arktičke zimske oluje. Veći deo ostatka zemlje, od Britanske Kolumbije do Njufaundlenda, bio je pod upozorenjima o ekstremnoj hladnoći i zimskoj oluji.

Određeni broj smrtnih slučajeva povezanih sa olujom uključivao je saobraćajne nesreće, uključujući lančani sudar 50 automobila u Ohaju, u kojem su poginula četiri vozača.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva