:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 13, 2019   17:44

0

265

U Zubinom Potoku održana simulaciona vežba združenog sistema zaštite i spasavanja

U protekla dva dana u Zubinom Potoku je sprovedena zajednička simulaciona vežba združenog sistema zaštite i spasavanja u organizaciji Crvenog krsta Kosova i Metohije.

 Prvog dana, volonteri Crvenog krsta sa teritorije južne srpske pokrajine imali su teoretske i praktične pripreme za vežbu u Edukativnom centru Crvenog krsta KiM na jezeru Gazivode.

Koordinacijom i uvežbavanjem procedura za efikasniji protok informacija teži se povećanju sposobnosti za brzo reagovanje u vanrednim situacijama na opštinskom nivou.

Simuliran je potres 3,7 stepeni Rihterove skale koji se osetio na čitavoj teritoriji opštine Zubin Potok u region planine Mokra Gora.

“Crveni krst KiM, vatrogasne jedinice i svi drugi subjekti, učenici škole “Grigorije Božović” u Zubinom Potoku koji su učestvovali u vežbi i svi ostali mogu da budu ponosni na sve ono što je prikazano prilikom vežbe”, rekao je Dragiša Murganić,  sekretar Crvenog krsta Kosova I Metohije.

Učesnici vežbe bili su i članovi Štaba za vanredne situacije i rukovodioci stručnih operativnih timova u okviru štaba opštine Zubin Potok.

Simulacija je održana i uz pomoć Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Izvor: TV Most

KiMZubin Potoksimulaciona vežba združenog sistema zaštite i spasavanjaCrveni krst KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva