:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2015   19:34

0

617

U Gračanici prikazan film Težina lanaca 2

„Mislim da je jako važno da meštani Gračanice vide ovaj film, koji se bavi svim onim što se dešavalo nakon raspada Jugoslavije da bi smo svi zajedno mogli da razmislimo i ujedinimo se protiv onog što nam se nameće sa zapada na ove prostore“, rekao je Malgurski i dodao da smatra kako „treba ohrabriti ove ljude i da im se kaže da nisu sami u borbi protiv onoga što im se ovde nameće i ako budemo dovoljno uporni pobedićemo“.
Malagurski je najavio projekcije filma „Težina lanaca 2“ u Rusiji i rekao da je film svoju svetsku premijeru imao u Johanesburgu a potom je prikazan i u Stokholmu i Meksiko sitiju, Vankuveru, Torontu, Štutgartu, Berlinu...

„Želimo da što više stranaca vidi ovaj film jer u ovoj reglobalizaciji u dominaciji su zapadne zemlje, što se već menja ponovnim uspostavljanjem multipolarnog sveta gde Rusija i Kina igraju sve veću ulogu“, rekao je Malagurski.

Film „Težina lanaca 2“ bavi se neoliberalnim reformama na prostorima Balkana nakon raspada Jugoslavije kao i njihovim uticajima na sve sfere društva politiku, ekonomiju, vojsku, kulturu, obrazovanje, medije i drugo.

Kao i prvi deo i Težina lanaca 2 biće prikazivan na festivalima a Malagurski veruje da će film preuzeti i televizijski kanali u mnogim zemljama širom sveta.

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva