:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2015   12:05

0

140

U Preševu registrovano oko 4.500 izbeglica

"Do 14.30 sati u Preševu je registrovano oko 4.500 osoba, a u prihvatnom centru ostalo je samo nekoliko stotina da se odmore", rekao je Tanjugu portparol Komesarijata za izbeglice i migracije Ivan Mišković.

On je naveo da su prihvatni centar u Kanjiži i objekat Principovac kod Šida prazni, jer izbeglice žure da što pre napuste Srbiju.

Izbeglice sa područja Srbije u susednu Hrvatsku prelaze preko prelaza Berkasovo, koji je ranije danas obišao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je rekao da se država odgovorno ponaša prema migrantskoj krizi.

Na tom prelazu nema dužeg zadržavanja izbeglica, jer ih Hrvati periodično propuštaju na svoju teritoriju, dok su im sa srpske strane obezbeđeni hrana, topli napici, lekarska pomoć...

Do Prihvatnog centra u Preševu izbeglice iz Makedonije stižu preko Miratovačkog polja, koje se nalazi neposredno uz makedonosku granicu, a gde je takođe formiran privremeni kamp sa šatorima za smeštaj i pružanje prve pomoći.

Izbeglice u Srbiju ulaze i preko srpsko-bugarske granice, uglavnom na područje opština Dimitrovgrad, Negotin, Bosilegrad i Zaječar, ali u znatno manjem broju.

Krajnji cilj izbeglica su uglavnom Nemačka i skandinavske države, do kojih pokušavaju da stignu preko Mađarske i Hrvatske.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva