:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2015   10:16

0

131

U Republici Srpskoj danas neradni dan


Danas neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.

U saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske navodi se da su ove organizacije, organi, preduzeća i ustanove obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja godišnjeg fonda radnih dana.

Za zaposlene u preduzeću "Pošte Srpske" sutra će biti radni dan zbog ukazane potrebe procesa rada, odnosno organizovanja isplata, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani drumskog prevoza eksplozivnih materija na području Srpske u srijedu, 14. januara, povodom Pravoslavne nove godine.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas Pravoslavnu novu 2015. godinu svim građanima Srpske koji praznuju prema Julijanskom kalendaru.

"Svim građanima želim puno sreće, zdravlja i uspjeha. želim da Nova godina svima donese napredak i blagostanje", navodi se u čestitki predsednika Srpske.

I Predsednik Vlade Republike Srpske željka Cvijanović čestitala je Pravoslavnu novu 2015. godinu.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, građanima upućujem iskrene čestitke uz želju da Nova godina svima donese dobro zdravlje, porodičnu sreću i uspjeh", navodi se u čestitki.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

U Banjaluci je velikim vatrometom u 23.55 časova najavljen dolazak Pravoslavne nove godine, a u ponoć je služen moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Više stotina građana Banjaluke Pravoslavnu novu godinu dočekalo je na platou ispred hrama Hrista Spasitelja i Kulturnog centra Banski dvor.

Građane su zabavljali Gradski tamburaški orkestar, Veliki narodni orkestar Centralnog kulturno-umjetničkog društva mladih "Veselin Masleša", te ansambl Zdravka Ćosića.

Građani Banjaluke Pravoslavnu novu godinu dočekali su u ugostiteljskim objektima, a najviše u kućnoj atmosferi u krugu porodice i prijatelja.



Izvor: Nezavisne

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva