:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 31, 2019   11:23

0

263

Ubrzane aktivnosti Prištine, takse će biti ukinute naredne sedmice

Sastanak američkog ambasadora u Prištini, Filipa Kosneta, sa političkim i liderima privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem i Ramušem Haradinajem o zahevu SAD da nametnute takse uvećane za 100 odsto na proizvode iz Srbije, završen je.

Ambasarod Kosnet je izašao iz zgrade, prenose prištinski mediji, ali ne Tači, Veselji i Hardinaj, pa se pretpostavlja da je sastanak nastavljen bez američkog diplomate.

Rezultat ovog sastanka još nije poznat.

Do sastanka je došlo nakon više zahteva SAD da Priština ukine nametnute takse Srbiji i BiH i nakon juče najavljenog telefonskog razgovora Haradinaja sa savetnikom za državnu bezbednost američkog predsednika, Dzonom Boltonom.

Deo prištinskih medija prenosi da je Bolton razgovarao sa Haradinajem, ali i sa Tačije i Veseljijem.

Zvanične potvrde da je došlo do ovog telefonskog razgovora Boltona sa prištinskim liderima nema.

A, kako prenosi prištinska Bota sot razgovor Boltona i Haradinaja bio je „tеžak“ i protekao je u „ozbiljnom tonu“.

To je, kako se navodi, uznemirilo lidere stranaka koje čine vladajuću koaliciju, koji su se odmah nakon toga našli na vanrednom sastanku i dogovorili da Haradinajeva vlada dobije dva dana da pronađe zajedničko rešenje za prevazilaženje novonastale situacije.

Pozivajući se na svoje izvore, Bota sot piše da će nametnute takse biti suspendovane najkasnije naredne sedmice.

Portal Metro piše, prenosi Bota sot, da su lideri odredili i zadatke koje treba ispuniti kako ne bi došlo do narušavanja odnosa sa SAD, koja je glavni sponzor jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti.

„Naredna sedmica ce biti kraj tarifama nametnutih Srbiji, a odgovornost za to će snositi svi koalicioni partineri, a ne samo Haradinaj“, piše Metro.

Izvor: Танјуг

KosovoFilip Kosnet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva