:

:

TV Most

Foto: RŽD Internešenel

clock

Decembar 12, 2019   20:30

0

246

Učenice kameničke Gimnazije nagrađene u Beogradu za literarne radove

Učenicama Gimnazije iz Kosovske Kamenice, Sandri Miljković i Mariji Stoiljković u Ruskom domu u Beogradu uručene su druga i treća nagrada za literarne radove na temu „Moje veliko putovanje od Srbije do Rusije“, izjavio je danas za Kosovo Onlajn direktor gimnazije Ivan Arsić.

Na konkursu „Svetosavsko zvonce“, koji je za najbolji literarni rad bio raspisan 20. novembra ove godine, nagrađenim gimnazijalkama iz Kamenice priznanja su uručena juče u Beogradu.

Direktor Arsić naglašava da je kolektiv škole ponosan na uspeh učenica i da se nada dobrom plasmanu i na prvom takmičenju u besedništvu za srednjoškolce i studente na Kosovu, koje se održava u Severnoj Mitrovici.

„Gimnazija iz Kosovske Kamenice učestvuje na prvom takmičenju u besedništvu koje se organizuje na prostoru Kosova i Metohije, a od 32 kandidata u dve selekcije izabrano je osam finalista među kojima su i dve naše učenice. To su učenice četvrtog razreda jezičkog smera Anđela Dimić i Jelena Mitić. Za našu školu je ovo uspeh jer su to jedine učenice iz svih škola južno od Ibra koje su se plasirale u finale ovog takmičenja", rekao je Arsić.  

On je naglasio i da će 25 učenika ove škole u periodu od 20. do 25. decembra biti gosti najstarije srpske gimnazije, u Sremskim Karlovcima.

“U okviru ove poste, deca će se družiti ali i učiti jer je uzvratnom posetom vršnjacima iz Sremskih Karlovaca predviđeno održavanje i nekoliko zajedničkih đačkih radionica”, naglasio je Arsić.

Izvor: Kosovo online

KiMGimnazija u Kosovskoj KameniciMoje veliko putovanje od Srbije do Rusijenagrade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva