:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2023   12:54

0

78

Učenici iz Srbije napadnuti u Veneciji, ima povređenih

Učenici iz Srbije koji borave na ekskurziji napadnuti su u Veneciji, potvrđeno RTS-u u Ministarstvu prosvete. Kako RTS saznaje, grupa Albanaca napala je učenike Zubotehničke škole u Beogradu, dok su đaci na plaži ispred hotela u Lido di Jezolu slušali muziku. RTS saznaje da je jedan dečak zadobio povrede glave.

Kako RTS saznaje, đaci Zubotehničke škole u Beogradu, koji borave na ekskurziji u Veneciji, nalazili su se na plaži ispred hotela, kada im je prišao jedan muškarac, albanske nacionalnosti.

On je, prema našim saznanjima, napao jednog dečaka, a zatim je pozvao prijatelje koji su mu se pridružili.

Grupa Albanaca najpre je đake gađala staklenim flašama, a onda su počeli da ih jure. Jedan učenik zadobio je povrede glave i njemu je ukazana medicinska pomoć.

Novosti pišu da je povređena još jedna učenica, za koju se sumnja da joj je slomljeno rebro.

Učenici koji su se tu zatekli, odvedeni su u hotel posle incidenta.

15:10 Direktorka Zubotehničke škole: Učenici dobro, ekskurzija se nastavlja

Direktorka srednje Zubotehničke škole u Beogradu Ana Gajić saopštila je danas da su učenici te škole koji se nalaze na ekskurziji u Veneciji dobro i da nema teže povređenih, a da se učenici četvrtog razreda vraćaju sutra uveče prema planu i programu.

Gajić je navela da se obraća povodom nezvaničnih informacija koje su se pojavile u medijima i da će po povratku učenika imati više informacija.

,,Učenici četvrtog razreda Zubotehnicke škole se vraćaju sutra uveče prema planu i programu. Tada ćemo imate detaljnije informacije. Ekskurzija se nastavlja. Ostvaren je kontakt sa roditeljima i ponuđena im je sva pomoć od strane Zubotehničke škole", navela je direktorka u saopštenju.

Ministarstvo prosvete je prethodno saopštilo da je jedan učenik te škole lakše povređen, da mu je ukazana pomoć u zdravstvenoj ustanovi, nakon čega se vratio u hotel.

O incidentu je obaveštena i italijanska policija. 

Izvor: RTS, Novosti.rs

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva