:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Maj 13, 2019   14:38

0

236

Učenici OŠ “Knez Lazar” iz Gušterice nižu sportske uspehe (video)

Biti sportski aktivan znači voditi računa o svom zdravlju, pravilno se razvijati i umno i fizički, bilo to profesionalno ili  rekreativno, važno je biti u kondiciji, ili na taj način smanjiti količinu stresa kojem smo svakodnevno izloženi.

Učenici OŠ “Knez Lazar” iz Gušterice ne samo da su sportski aktivni, oni su ponos svoje škole, svojih roditelja i iznad svega primer svojim vršnjacima.

Godinama unazad nižu sportske uspehe u nekoliko disciplina, a poslednji zabeleženi uspeh je plasman muškog odbojkaškog tima na republičko takmičenje u ovom sportu, koje će se održati sledeće nedelje u Kladovu i plasman ženskog košarkaškog tima na međuokružno takmičenje koje će se odigrati u Mitrovici.

Gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica,profesori fizičkog vaspitanja OŠ “Knez Lazar” Vesna Krstić i Nenad Rusimović istakli su da su jako ponosni na uspehe svojih učenika i naglašavaju da su i dalje dobra motivacija i takmičarski duh presudni u ostvarivanju rezultata.

“Jako je bitno motivisati decu i isto tako je važno da u njima postoji takmičarski duh. Uslovi u kojima mi radimo su zadovoljavajući, a ono što je najbitnije jeste da su deca zainteresovana za sportove koji su im u ponudi, pa su i dobri rezultati, medalje i nagrade svedoci tome. Ono što nam trenutno nedostaje jeste kvalitetna sportska oprema za naše predstavnike u odbojci, i nadamo se da će nam ljudi dobre volje izaći u susret i pomoći, kako se naša deca ne bi razlikovala od svojih vršnjaka iz ostalih gradova”.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGuštericasportisti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva