:

:

TV Most

clock

Jul 10, 2019   21:43

0

191

Učesnici projekta “Snimam nauku" obeležili Dan Nikole Tesle

Više od 250 nastavnika škola doakademskog nivoa iz osam zemalja Jugoistočne Evrope, Pakistana, Kenije, Turske, Egipta i Filipina, učesnika međunarodnog projekta “Snimam nauku” obeležilo je današnji Dan Nikole Tesle ili Tesla Day. 

U Srbiji je ovaj dan Nacionalni dan nauke, ustanovljen povodom dana rođenja jednog od najvećih umova i naučnika svih vremena Nikole Tesle.

"Projekat “Snimam nauku” je četvoromesečna interaktivna radionica u virtuelnom prostoru sa ciljem promovisanja primera dobre nastavne prakse kreatinih i inovativnih nastavnika u oblasti stvaranja kvalitetnog obrazovnog videa. Otvoren je za sve nastavnike, bez obzira na državu i jezik. To je oblik nestandardne komunikacije nastavnika i njihovih učenika, ali i samih kolega. Tako je programom projekta, između ostalog, obuhvaćeno i tematsko obeležavanje značajnih datuma iz oblasti nauke, što je učesnicima omogućilo da na svoj način, kroz slobodnu formu u virtuelnom prostoru odaju počast Teslinom radu koji slavi nauku, napredak, mir i bratstvo među svim narodima”, kaže profesor Dejan Kreculj, nastavnik kovinske “Zmajeve” osnovne škole, autor i voditelj ovog projekta.

Izvor: Танјуг

Tesladan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva