:

:

TV Most

clock

April 16, 2022   13:37

0

75

Udar na imovinu RS, udar i na Srbe u Federaciji BiH

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ocenio je danas da je suspendovanje Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske udar na njenu imovinu, ali i na Srbe u Federaciji koji, kako se navodi, najveći oslonac imaju u Srpskoj.

U saopštenju Odbora se ocenjuje da srpski narod u BiH nikada nije bio u težoj poziciji i da će, ako se oduzme imovina Republici Srpskoj svi imati problem, jer Srbe u Federaciji neće imati ko da pomogne.

"U Srpskoj žele javnoj vlasti oduzeti zemlju, u FBiH Srbima žele uzeti i ono što je njihova privatna imovina", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Odbora Đorđe Radanović.

Dodaje se da će, ako se Republici Srpskoj uzmu šume, poljoprivredno zemljište i vode, postojati argument da se ukinu "Šume Srpske", "Vode Srpske" i ministarstvo poljoprivrede Srpske, a formiraju preduzeća "Šume BiH", "Vode BiH" i ministarstvo poljoprivrede BiH.

Odbor smatra da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit pokušava da legitimiše sebe tako što je tri presude Ustavnog suda BiH ubacio u obrazloženje akta kojim, kako se ocenjuje, želi da stavi van snage Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti.

Ističe se da srpski narod u BiH mora pokazati da je protiv, "nepravde i novog oduzimanja zemlje" i pozivaju Srbi iz Federacije da podrže najavljeni skup u Banja Luci koji organizuje boračka organizacija Republike Srpske.

Izvor: T a n j u g

BiHRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva