:

:

TV Most

Foto: gov.rs

clock

April 09, 2019   21:24

0

201

Udovičić na forumu u UN: Mladi da veruju u sebe i vredno rade

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u sedištu UN u NJujorku, na 8. međunarodnom EKOSOK (ECOSOC) forumu mladih, poručio mladima da veruju u sebe, marljivo rade na ostvarenju svojih snova i da će rezultati doći ukoliko budu uporni.

"Mi smo ovde da vas podržimo da svoju energiju i znanje uložite u lični razvoj, ali i u napredak čitavog društva. Mladi bi trebalo da budu u vrhu naših prioriteta, radićemo sa vama i za vas, ali predlažem da ne čekate druge, već da sami kreirate budućnost, jer vi ste naša budućnost, ali i sadašnjost", rekao je Udovičić na okruglom stolu pod nazivom "Investicije u razvoj omladine - finansiranje i drugi načini implementacije".

Udovičić je naveo da su u Srbiji Nacionalna strategija za mlade od 2015. do 2025. i Zakon o mladima doneti u partnerstvu sa omladinom i relevantnim institucijama, izvedeni projekti finansijski podržani svake godine od strane Ministarstva omladine i sporta i u potpunosti usaglašeni sa Ciljevima održivog razvoja omladinske Agende 2030. Ujedinjenih nacija.

I drugi dan učešća na najvažnijem globalnom omladinskom forumu iskorišćen je za održavanje niza korisnih i konstruktivnih bilateralnih sastanaka sa resornim ministrima iz brojnih zemalja - Portugala, Gane i Trinidada i Tobaga.

Razmatrani su praktični koraci za predstojeće potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, usklađivanju platforme zajedničkih nastupa u radu međunarodnih organizacija, unapređenju saradnje u okviru evropskih i međunarodnih programa za mlade i važnosti sporta za pravilan razvoj i zdrav život omladine, saopštilo je Ministarstvo.

Izvor: Танјуг

UdovičićUNEKOSOK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva