:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 24, 2018   10:37

0

255

Udovičić: Nakon razgovora, odluka o sakcionisanju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da ima nultu toleranciju prema bilo kakvom vidu nasilja ili uvredljivog ponašanja prema ženama i dodao da će, nakon razgovora sa svim akterima incidenta na predstavljanju analize o rodno zasnovanom nasilju, doneti odluku o sankcionisanju.

"Bilo kakav vid verbalnog i fizičkog nasilja, omalovažavanja ili bilo kakva uvredljiva radnja prema pripadnicama ženskog pola su za mene nedopustive - i za takvo ponašanje imam nultu toleranciju! Koliko danas ću obaviti razgovor sa svim akterima, i nakon sagledavanja svih činjenica ću doneti odluku o sankcionisanju", istakao je Udovičić u saopštenju.

Beogradska štampa je ranije objavila da je državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Darko Stanić, na skupu u Beogradu na kome je predstavljena analiza o rodnim stereotipima i rodno zasnovanom nasilju, jednu koleginicu papirima koje je držao u rukama udario po zadnjici.

Kako je navedeno, Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno-zasnovanog nasilja „Atina“, tim povodom je Udovičiću uputilo pritužbu.

Izvor: Танјуг

Vanja UdovičićIncidentNasilje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva