:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2019   15:17

0

185

Udovičić: Podržati ulaganja u školski sport

"Ulaganja u sport u Somboru su na evropskom nivou i zbog toga će Ministarstvo sporta podržati sve aktivnosti za poboljšanje uslova, posebno u školskom sportu", rekao je Vanja Udovičić ministar omladine i sporta prilikom posete Somboru.

U školi "Dositej Obradović" održava se trening članova Košarkaškog kluba Džoker, i inkluzivni džudo za mlade sa smetnjama u razvoju.

Među košarkašima su i nove košarkaške nade koje imaju želju da postanu dobri igrači kao njihov sugrađanin Nikola Jokić.

"Volim taj sport, volim da igram basket. Igram beka, uzor mi je Nikola Jokić", kaže Stefan Stojkov.

Kako žive mali klubovi, kako unaprediti njihov rad i kako sport sa lokalnog nivoa podići na viši nivo, to je bio cilj posete Ministra Udovičića klubovima u Riđici i Somboru.

"Nastavljamo akciju doniranja sportske opreme sistema sportaskog sporta kada je reč o opremi u fiskulturnim salama. Po dva gola, dva koša dve table, četrdeset lopti za kolektivne sportove i mreža za odbojku i na taj način želimo da pomognemo lokalnim samoupravama. Želimo da pomognemo i osnovnim školama, ali želimo da motivišemo profesore i đake da imaju bolje uslove za bavljenje sportom. Da imaju pravo na bavljenje sportom", kaže Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

"Što se tiče grada Sombora pet posto je neki minimum ispod koga naša želja nije da idemo, pre svega kada je reč o finansiranju klubova, ali svakako da sport ne podrazumeva samo rad klubova, već i odgovarajuću infrastrukturu i da u tom smislu kao grad radimo dosta na unapređenju i položaju infrastrukture", kaže Dušanka Golubović, gradonačelnica.

Inkluzivni džudo zasulužuje posebnu pažnju kao i drugi sportovi koji se bave inkluzijom osoba sa smetanjama u razvoju.

Ovakvi projekti će imati posebnu finansijsku podršku Ministarstva i grada, obećano je na kraju posete.

Izvor: Танјуг

Udovičićškolski sport
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva