:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 27, 2019   13:05

0

215

Udovičić sa mladima: Usavršavanje ključ uspeha

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Palati Srbija učestvovao je u omladinskom dijalogu na temu "Uloga građanskog obrazovanja u kreiranju škole/društva po meri dece i mladih".

Vanja Udovičić je pred velikim brojem mladih savetovao da je danas neophodno usavršavanje u svakoj profesiji kako bi neko postao vrhunski u toj delatnosti i saslušao sva pitanja učesnika.

"Uvek je najveći izazov naći pravu komunikaciju među ljudima, kao i pravu putanju kako mlad čovek da se izrazi, ali i kako da se na pravi način iskaže i pomogne razvoju celokupnog društva. Mi moramo da slušamo mlade ljudi, zajedno da učimo i radimo. Mladi imaju drugačiju energiju, znanje i na izvoru su svakodnevnih inovacija u odnosu na nas", rekao je Udovičić mladima.

Udovičić je naveo da se zato na mlade gleda kao na jedinstvene partnere i najjaču snagu društva.

"Iz tog razloga od njih tražimo odgovornost, da ne prećute, već da se govore i savetuju. Zajedničkim snagama da uradimo najbolje za društvo", poručio je Udovičić.

Prema njegovim rečima, plan je da se na teritoriji cele Srbije kroz rad u kancelarijama za mlade i omladinske klubove omoguće prvi koraci, odnosno uči i predaju razna iskustva.

"Životno učenje i usavršavanje je ključ uspeha u svakoj profesiji. Uvek mora da se edukuje i bude gladan i žedan za upijanjem znanja", rekao je Udovičić i dodao da je cilj da se kroz takav projekat iskažu sve želje i razviju sve mogućnosti.

"Svi ste sadašnjost, nemamo vremena da pričamo o budućnosti i generacijama, već o početku", poručio je ministar, naglasivši da niko ne bi smeo da bude zadovoljan prosekom.

Direktorka UNICEF-a za Srbiju Ređina De Dominićis takođe je istakla značaj te teme.

"Ovaj vid dijaloga među mladima je jedan od projekata UNICEF-a u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini sa željom da se pojača kohezija i mir u svetu. UNICEF blisko sarađuje sa ministarstvom omladine i sporta i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa ciljem učešća mladih i razvoja veštine u školskom i ostalom obrazovanju", zaključila je De Dominićis.

Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, produbila je temu sa mladima iz dela prosvete i zahvalila se ministru Udovičiću na velikim projektima i saradnji.

Izvor: RTS

Vanja UdovičićDijalogMladi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva