:

:

TV Most

clock

April 30, 2015   12:05

0

214

Udovičić: Novim zakonom o sportu podižemo lestvicu



Pored Udovičića i Peruničića, na javnoj raspravi bili su pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković, članovi Radne grupe za izradu Nacrta zakona o sportu i preko 80 učesnika.

"Problemi u sportu sa kojima se susreću građani Bora nisu jedinstveni samo za ovaj region. To su teme o kojima se govori na svakoj javnoj raspravi. Ono što me raduje jesu sugestije i predlozi o unapređenju sporta i zdravlja same dece. Zanimljivo je i što se pokreće pitanje odgovornosti funkcionera u sportu, kao i sukobi interesa koji se javljaju gomilanjem funkcija", rekao je Udovičić.

On je napomenuo da srpski narod često nije u stanju da prihvati sugestije i promene, ali i dodao da je veoma ohrabrujuće kada se u Boru čuju pozitivni stavovi u vezi zakona.

"Stručnost u radu sa sportistima je jedan od najbitnijih činilaca sportskog sistema i novim zakonom podižemo lestvicu kao što nas je i sam sport naučio. Svedoci smo i nemilih događaja koji se javljaju u sportu i rešenjima ugrađenim u novi zakon želimo da otklonimo sve te pojave. Želimo da skrenemo pažnju roditeljima i deci da sistemski vodimo brigu o njima, a isto tako i trenerima i ljudima u samom sistemu sporta da ih neko ne samo posmatra već i da želi da ih edukuje", zaključio je ministar Udovičić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva