:

:

TV Most

clock

Novembar 10, 2015   12:05

0

143

Udovičić sa Dezirom o kancelariji za mlade

Inicijativu za osnivanje te kancelarije pokrenuo je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na Međunarodnoj konferenciji zemalja Zapadnog Balkana, u Berlinu krajem avgusta 2014.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, Udovičić je rekao da je "inicijativa vrlo potrebna i prihvatljiva za ceo region".

"Na Zapadnom Balkanu postoji dosta prostora za saradnju kroz razmenu iskustava i promovisanje aktivnosti u oblastima omladinskog preduzetništva, civilnog učešća omladine i volonterizma. Polako napredujemo u tom procesu ali je dosta toga tek pred nama", rekao je Udovičić.

On je naveo da je za Srbiju iskustvo Francuske veoma značajno da bismo, kako kaže, ostvarili jedan od glavnih ciljeva, a to je formiranje Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

Dezir je istakao kako je Francuskoj stalo da sve zemlje potpisnice sporazuma u Beču od 27. avgusta 2015. ispune svoje obaveze.

Francuska želi da Regionalna kancelarija za saradnju mladih bude uspostavljena tokom letnjeg samita u Parizu 2016, istakao je on.

"Apsolutno podržavamo proces stvaranja Regionalne kancelarije za saradnju mladih, i trudićemo se da u tom procesu Srbiji pomognemo razmenom iskustava, znanja i dobre prakse", rekao je Dezir.

Udovičić je rekao da je ponosan na saradnju Fonda za mlade talente sa Francuskom i da ga raduje što je veliki broj naših studenata kroz njihove stipendije dobio priliku da poseti tu zemlju i tamo se usavršava, dok je Dezir naglasio da Francuska želi da se uveća broj studenata na razmeni.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva