:

:

TV Most

clock

Oktobar 24, 2015   12:05

0

125

Udovičić: Učeničko preduzetništvo je budućnost

Udovičić je, govoreći na Godišnjoj konferenciji nastavnika iz Srbije, koji u školama sprovode programe preduzetničkog obrazovanja, rekao da je preduzetništvo i način da se mladu pokrenu.

"Mlad čovek vrlo dobro zna šta ne želi, ali možemo se svi složiti da ne zna šta hoće i zato moramo mladima da ponudimo mogućnost da biraju, da shvate svoju ulogu u društvu, a učeničko preduzetništvo upravo to treba da razvije kod njih " rekao je Udovičić.

Ocenjujujući da mladi ne treba da čekaju da se stvari dogode same od sebe, Udovičić im je rekao da ne treba da dozvole da budu činioci tuđih filmova, tuđih serija i života, već da žive svoje život.

Na godišnjoj Konferenciji nastavnika Srbije u Kragujevcu, koju organizuje organizacija "Dostignuća mladih Srbije", učestvuje 70 škola, u kojima se sprovode programi učeničkog preduzetništva, iz 50 opština u Srbiji, sa ciljem sagledavanja postignutih rezultata i šta treba unaprediti.

Direktor te organizacije Darko Radičanin u izjavi Tanjugu je rekao da je neophodna institucionalizacija koncepta učeničkih kompanija.

"To je važno, jer kada deca dođu do nekog koncepta, do biznis modela i proizvoda, suočavaju se sa problemima izlaska na tržište, a kada bi se koncept učeničkih kompanija institucionalizovao, onda bi novac prolazio kroz školski račun i to je jako važno", rekao je Radičanin.

Naglašavajući da se blizu 200 srednjih i 88 osnovnih šskola bave preduzetničkim obrazovanjem kroz programe organizacije "Dostignuća mladih Srbije" Radičanin je rekao da je širok spektar proizvoda kojima se mladi bave, i ocenio da imaju fantastične ideje i za dizajn.

"Mladi pokazuju interesovanje za pravljenje širokog spektra različitih proizvoda, od android platformi, do informacionih tehnologija. Tu su i proizvodi od meda ili slatka zamotanih u nešto lepo, do toga da maline pakuju u nekakve fantastične kutije sa takvim dizajnom da nas ne bi bilo sramota da ih pošaljemo na britanski dvor", ocenio je Radičanin.

Održavanje trodnevne Godišnje konferencije nastavnika Srbije koji se bave preduzetničkim obrazovanje, finansira ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva