:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 25, 2019   10:50

0

182

Udruženje banaka Srbije obeležava Evropsku nedelju novca

Udruženje banaka Srbije (UBS) od danas do 29. marta obeležava sa bankama po peti put Evropsku nedelju novca u Srbiji.

Nedelja je osmišljena sa ciljem da podigne svest javnosti o značaju finansijske edukacije u vremenu kada finansijska tehnologija ubrzano napreduje, a usluge se u potpunosti digitalizuju, saopšteno je iz UBS.

Program obuhvata niz prigodnih aktivnosti, radionice za različite grupe i učenike svih uzrasta, tribine za studente, interaktivan program za najmlađe o štednji i raspolaganju novcem.

I ove godine centralni događaj biće Evropski kviz novca. UBS, kao član Projektne grupe za finansijsku pismenost Evropske bankarske federacije, aktivno je učestvovalo u kreiranju ovog evropskog projekta, zajedno sa još 30 drugih nacionalnih udruženja banaka.

UBS, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, po drugi put realizuje ovaj projekat u Srbiji.

Na državnom takmičenju, 27. marta 2019. godine, učestvovaće skoro 600 učenika iz oko 80 škola širom Srbije. Učenici osmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole tada će imati priliku da se istaknu znanjem i pobede na takmičenju koje će se uživo odigrati putem onlajn Kahoot! platforme.

Dva prvoplasirana učenika ići će na finale Evropskog kviza novca 7. maja u Briselu, a Udruženje banaka Srbije će, kao i prošle godine, pokriti putne troškove za takmičare i njihove pratioce, navodi se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Udruženje banaka Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva