:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Januar 18, 2020   10:30

0

185

Udruženje penzionera u Gračanici kutak za druženje i mnoge aktivnosti

Udruženje penzionera u Gračanici za godinu dana postojanja beleži brojne aktivnosti. Prošla godina im je protekla najvećim delom u organizacionim aktivnostima oko registrovanja Udruženja i animiranja članstva,a danas ovo Udruženje broji više od 250 pridruženih penzionera, istakao je gostujućiu Jutarnjem programu Vesko Stojković, predsednik Udruženja penzionera u Gračanici.

“Najveći deo prošle godine utrošen je na tzv. organizacione aktivnosti s obzirom na to da smo novo udruženje i trebalo je završiti sve formalno pravne poslove, da se registrujemo i upišemo u registar kod agenicije za privredne registre. Imali smo i zadatak da animiramo članstvo i organizujemo pristupanje članstvu, odnosno potpisivanje pristupnica i na tom planu za godinu dana našem Udruženju pristupilo je oko 250 penzionera sa teritorije opštine Gračanica”, kazao je Stojković i dodao da Udurženje nema svoje prostorije, već trenutno koristi improvizovani kutak u restoranu “Opstanak” u ulici Kralja Milutina.

Da biste postali član Udruženja penzionera u Gračanici, kako ističe Stojković, potrebna vam je najpre dobra volja, a potom i potpisivanje pristupnice. Obaveza je plaćanje članarine koja iznosi samo 50 dinara na mesečnom nivou, a za uzvrat ovo Udruženje nudi brojna sniženja i odložena plaćanja za boravak  u banjskim lečilištima širom naše zemlje, kao i nesebično druženje i brojne sportske, zabavne i kulturne aktivnosti.

“U prethodnoj godini sprovodili smo  aktivnosti i zadatke koji su zacrtani statutom, a to su pre svega ostvarivanje i unapređivanje svih prava, koja nam kao nosiocima penzijskog staža pripadaju, bilo da se ona odnose na penziono, invalidsko, zdravstveno ili socijalno osiguranje, kao i druge oblasti značajne za penzionere kao što su kulturno-zabavne, sportsko-rekreativne i banjsko-rekreativne aktivnosti”, naglasio je Stojković i dodao da je Udruženje penzionera iz Gračanice bilo jedini učesnik sa KiM na Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Vrnjačkoj banji.

Ovo Udruženje ostvarilo je saradnju sa Savezom penzionera Srbije, Fondom PIO, sa Pokretom trećeg doba Srbije, kao i sa mnogim udruženjnima penzionera u gradovima naše zemlje i svim ustanovama i institucijama za koje su penzioneri na neki način vezani.

Kako bi ostvarili sve planove vezane za sopstvene prostorije, putovanja i organizovane posete drugim udruženjima, kao i našim kulturno-istorijskim spomenicima, ovo Udruženje očekuje podršku Kancelarije za KiM i lokalnih samouprava.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva