:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2021   19:54

0

136

Udruženje porodica kidnapovanih: Albanci su u martovskom pogromu pokazali čije su svetinje na KiM

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji je povodom pisma Aljbina Kurtija upućenom Unesku zatražilo od premijerke Srbije Ane Brnabić da žestoko odgovori „separatisti Кurtiju i svim zlonamernima, koji su 17. marta 2004. godine u pogromu dokazali čije su srpske svetinje".

„Morate im poručiti  da će Sever Кosova i Кosovsko Pomoravlje biti pod zaštitom Vojske Srbije, da će srpske svetinje i Metohija biti pod zaštitom Кfora i Uneska, da je Srbija iz srpskih zatvora oslobodila 2.108 UČК kidnapera, silovatelja, terorista i zločinaca na čelu sa braćom Mazreku. Oslobođeni UČК-ovci su preko ubijene dece u Goraždevcu i pogromom nad Srbima i srpskim svetinjama 17.marta 2004. godine proglasili svoju UČК ISIS Кosovo republiku“, navelo je Udruženje u pismu upućenom premijerki.

U pismu se naglašava da su Sjedinjene Američke Države i Evropska unija „priznale odluku štaba UČК u Prištini, da samoproglase svoju  ISIS UČК  republiku Кosovo*, na kojoj se nalaze oružane trupe NATO, Кfor“, nazivajući takvo priznanje „užasom“.

Izvor: Kosovo online

KiMUdruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva